oranje rubberlaarzen

Strategie: werk in uitvoering

“Strategie zonder uitvoering is een hallucinatie’

Om echt vooruit te komen zul je de strategie in beweging moeten brengen. Op alle niveaus in de organisatie. Simpel gezegd: Rubberlaarzen aan en op pad!

Dat vraagt om duidelijkheid, daadkracht en draagkracht.

Wij weten hoe we daar aan beginnen, hoe we bijsturen en wanneer het geslaagd is, en helpen je daar graag bij.

Afhankelijk van jouw type organisatie richten we een effectieve uitvoering in, samen mét de organisatie. Van ‘de vloer’ tot ‘in de directiekamer’, en van staf tot lijn.

Wij zijn meewerkende achtermannen. In de schaduw, op de achtergrond. Het stroomlijnen van het proces naar succes is voor onze rekening, het succes zelf is voor de organisatie.

Randvoorwaarden voor succes

Uiteindelijk telt het resultaat. En dat komt alleen tot stand als we ons samen houden aan de regels van succesvol uitvoeren:

  • De strategie moet duidelijk zijn. En vastgelegd. halverwege de uitvoering er achter komen dat de strategie niet helemaal is wat het zou moeten zijn … werkt niet. Daarom doen we vooraf ons huiswerk samen met de opdrachtgever.
  • Strategie uitvoeren gebeurt terwijl klanten geholpen moeten worden. Tijdens die verbouwing gaat de verkoop/dienstverlening/operatie gewoon door. Dat vergt creativiteit en energie.
  • De strategie uitvoeren vergt creativiteit en energie. Dat zeiden we al, maar juist op dit punt gaat het vaak verkeerd. Heel hard beginnen en er halverwege achterkomen dat gebrek aan mankracht een belemmerende factor is? Wij zorgen ervoor dast het niet gebeurt. Natuurlijk houden we de snelheid er in, maar af en toe een tandje minder hard en ontspanning doet écht wonderen.
  • Communicatie. Misschien wel de sleutelfactor tot succes. Ervoor zorgen dat iedereen altijd weet wat er gebeurt, en wat er van hem verwacht wordt.

Strategie uitvoeren: daar krijg je energie van! Meer weten? Wij vertellen je graag hoe we je kunnen begeleiden.

Meer weten?

Josh Calabrese on Unsplash