Inspiratie: Financial Service Management

‘Wij moeten mensen opleiden voor banen die nu nog niet eens bestaan!’

Hogescholen staan voor de spannende uitdaging om gekwalificeerde studenten af te leveren voor banen die we nu nog niet eens kennen zoals

‘Alternative Currency Bankers’ (bijvoorbeeld Bitcoin Brokers)

‘Avatar Relationship managers’ of

‘Bank Account Hostage Specialists’

Tijdens een tweedaagse bijeenkomst met als doel om het curriculum van de opleiding beter aan te laten sluiten bij de langetermijnvisie op een branche in beweging, gaf ik in een drie uur durende aftrap voorbeelden voor inspiratie, creatie en realisatie.

Mijn verhaal ging over de vraag of de sector ‘Dienstbaar aan de economie’ is of ‘Dienstbaar aan de samenleving’

Mijn rode draad over de toekomst van een opleiding in Verzekeren en Financien ging niet over ‘WFT’, ‘Accountancy’ of andere ‘leervakken’ maar over Ethiek, Persoonlijke ontwikkeling en Drama.

Juist die onderwerpen zullen helpen om adviseurs en managers binnen de financiële dienstverlening van de toekomst helpen om bewustere keuzes met hun klanten te maken en voor zichzelf te maken.

Wat mijn opdrachtgever er van vond?

“Jouw opening van de tweedaagse is zeer positief ontvangen door de groep. De twee doelen die ons voor ogen stonden hebben we gerealiseerd. Jouw bijdrage is zeker van waarde geweest voor zowel de inhoud van het plan als ook aan de procesmatige kant van de zaak (loskomen van de dagelijkse praktijk).”